NYHET  22. november 2022
Byggestart for Høyblokka er vedtatt

Logo_BOIBYEN_2020.png

Byggetrinn fire, som er siste byggetrinn i Torshovhøyden, heter Høyblokka, og det er nå vedtatt byggestart og entreprenør er valgt. Torshovhøyden består av fire enkeltstående bygg, hvor de tre første byggetrinnene, Sydblokka, Vestblokka, Adm. Blokka bestående av 67 boliger er utsolgt.


I Høyblokka blir det 60 boliger hvor mange får spektakulær utsikt over Oslo. 25 prosent av boligene ble solgt ved salgsstart. Her blir det en stor og frodig felles takterrasse, og prosjektet får direkte adgang til parkeringskjeller. På bakkeplan blir det store grønne fellesområder med en næringsdel som vender mot Sandakerveien.


Entreprenøren Consto Eide AS er allerede i gang med arbeidene, og antatt innflytting er 4. kvartal 2024. Kontraktsummen er på MNOK 210 inkl MVA.


Prosjektet gjennomføres av Sandakerveien 56 AS som er eiet av Orkla Eiendom og Macama. Scandinavian Development har ansvar for ideutvikling og regulering, og Constructive Development har ansvar for prosjektstyring og gjennomføring av prosjektet gjennom egne avtaler.

Torshovhøyden
Torshovhøyden

press to zoom
Torshovhøyden
Torshovhøyden

press to zoom
1/1
 

NYHET 31. oktober 2022
Over 25% solgt i Høyblokka på Torshovhøyden

Logo_BOIBYEN_2020.png

Høyblokka på Torshovhøyden har fått god start på salget og det er solgt 25%.

Høyblokka består av 60 leiligheter og de fleste får en fantastisk utsikt over Oslo og Holmenkollåsen. Gode planløsninger og fantastisk felles takterrasse. 

Torshovhøyden
Torshovhøyden

press to zoom

press to zoom
Torshovhøyden
Torshovhøyden

press to zoom
Torshovhøyden
Torshovhøyden

press to zoom
1/8
 

NYHET 10. oktober 2022
Siste trinn på Torshovhøyden

Logo_BOIBYEN_2020.png

Mye har skjedd siden prosjektet Torshovhøyden ble lansert, men i Høyblokka ser man fremdeles restene etter Lilleborgs hovedkontor. Sagene Avis fikk bli med inn før de 60 leilighetene reiser seg. 

 

I 2018 ble Torshovhøyden lansert. Til sammen skal Administrasjonsblokka, Vestblokka, Sydblokka og Høyblokka romme 130 flunkende nye leiligheter på toppen av Torshov, og allerede er alle leilighetene i tre av fire blokker utsolgt, med flere som alt har flyttet inn. Nylig ble Høyblokka, Lilleborgs gamle hovedkontor, som ruver 10 etasjer over bakken, lagt ut for salg. 

 

I snart fire år har Christpher Lejonberg hos Sem & Johnsen vært eiendomsmegler for prosjektet. 

  • Sydblokka ble ferdig nå i mai, og i vår var det innflytting i de 18 boligene. Neste bygning, den rehabiliterte Administrasjonsblokka, blir ferdig nå i desember. Den har 21 leiligheter, og er tegnet av Magnus Poulsson, som også tegnet rådhuset. Så har vi Vestblokka, som også er ny, og den blir ferdig til sommeren.

 

Så er det den Lejonberg kaller for «Landemerkebygningen». Boligene i Høyblokka ble nylig lagt ut for salg, og etter planen skal man kunne flytte inn om drøye to år. De 60 leilighetene vil bli på mellom 35 og 136 kvadratmeter, med en pris på mellom 4,4 og 19,5 millioner kroner. Det vil også bli bygd en 11. etasje. 

 

Over tid, så er det nok Høyblokka som har skapt mest interesse, men generelt har interessen vært god for hele prosjektet, forteller han:

  • Når du skal selge 130 boliger på Torshov, da ender du med mange tusen interessenter i løpet av årene. Det er kanskje mellom 10 og 20 i aktiv beslutningsfase akkurat nå, men det har vært godt over 10.000 innom. Det er et stort prosjekt med stor interesse, i en bydel hvor det ikke bygges så mye.

Mange av de interesserte er allerede lokale, og bor kanskje i de eldre bygårdene i nærområdet. Det er for eksempel en del eldre som vil flytte til bolig med heis, ifølge Lejonberg. Samtidig er også barnefamilier en stor gruppe. Kvadratmeterprisen vil bli 113.000 kroner, og på bakkeplan planlegges spisested og kafé.

  • Hvorfor vil man bo i Høyblokka?

  • En stor ting er jo den utsikten. Den bygningen er mye høyere enn de fleste bygningene rundt, så du har veldig mye utsikt å hente – ned til fjorden, opp til marka. Det er spektakulær utsikt. 

 

Bli med inn!

Det er altså flere år til leilighetene skal stå klare, men akkurat nå er det et litt spesielt vindu. Ryddearbeidet er nemlig startet, men byggingen kommer ikke i gang før i høst. Derfor kan man nå i en kort periode klatre opp de ti etasjene for å se på utsikten og restene etter Lilleborg. 

For bygget har nemlig stått der siden 1967, og det er ikke lenge siden det fremdeles var kontorer. Det vil man også kunne se etter byggeslutt:

  • Det er jo en verna fasade, uten at alle beboerne i området nødvendigvis er helt enig i den avgjørelsen.

Sagene Avis, med vernehjelm på, våget seg opp til tiende etasje (uten heis): 

S56_sett fra sandakerkryss_sykler_200228.jpg
 

NYHET 27. juni 2022
Vestblokka utsolgt og dermed er trinn 1-3 utsolgt!

Logo_BOIBYEN_2020.png
Vestblokka, utsnitt.jpg
 

NYHET 30. mars 2022
Bøhler Gruppen: 50 år med eiendom

Logo_BOIBYEN_2020.png

Erik Bøhler AS ble stiftet i 1972 som en liten byggmesterbedrift med oppdrag innen ombygging, vedlikehold og reparasjoner.

AnnEstate_220x305NY2.jpg
 
 

NYHET 29. mars 2022
Kex Fabrikken i Kungalv har fått nytt navn: Kexstaden 1888

Logo_BOIBYEN_2020.png

Planarbeidet går i henhold til hovedfremdriftsplanen for Kungalv kommune. Det ble innkalt til medborgerdialog på ettermiddagen 24. mars. 

Visjon og funksjonsområder les her.

 

Se egen nettsiden her

Strandpromenad och bebyggelse.jpg

NYHET 29. mars 2022
Mills-kvartalet er foreslått til Oslo bys arkitekturpris 2022

Logo_BOIBYEN_2020.png

Prisen hedrer fremragende arkitektur i Oslo. 

 

Kriteriene er:

  • Nyskapende og fremragende arkitektur/landskapsarkitektur

  • Høy kvalitet på konsept og gjennomføring

  • At bygg eller anlegg er et tilskudd til Oslo by og dens utvikling; estetisk, funksjonelt eller kulturelt

Les hva Arcasa Arkitekter sier her.

sett fra sofienbergparken 4_natt_oppdatert hus C_140617_salg.jpg
 

NYHET 9. mars 2022
Kex Fabrikken, Kungälv

Logo_BOIBYEN_2020.png

I Kex Fabrikken i Kungälv kommune nord for Gøteborg er det igangsatt en betydelig regulering/ideutviklingsjobb gjennom Scandinavian Development i samarbeid med Kungälv kommune. Reguleringsarbeidene går i henhold til hovedfremdriftsplanen og vi forventer at planprogrammet vedtas 1. kvartal 2023 med samtidig beslutning om detaljplan. Endelig vedtatt detlajregulering forventes vedtatt i 2024.

 

Følg med på prosejektet her.

Strandpromenad och bebyggelse.jpg
 

NYHET
Boligene i Kirkegårdsgata 2-4-6, 
og Stallen er nå for salg!

Logo_BOIBYEN_2020.png

7 helt nye loftsleiligheter, 25 oppgraderte leiligheter, samt Grünerløkkas kanskje minste enebolig er nå for salg! Flere loftsleiligheter og klassiske leiligheter er allerede solgt!

 

Les hele nyhetsbrevet  her.

Loftsleilighet, oppholdsrom 3D.jpg
 
 

NYHET
Fearnley kjøper utviklingsprosjekt på Bjerke - får med Erik Bøhler på utviklingen

Logo_BOIBYEN_2020.png

Prosjektet ligger i Refstadveien 60-74 og skal utvikles til et bydelssenter av Fearnley og Scandinavian Development. Eiendommen har ca. 10.700 kvadratmeter bygningsmasse på den ene delen av en tomt på 5.500 kvadratmeter. Den andre delen av tomten er ubebygget med et vesentlig utviklingspotensial. Dagens leieinntekter utgjør 10 millioner kroner i året. Det var Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen.

 

Last ned Pressemelding under eller se saken på Estate her.

REFSTADVEIEN_3D dag.jpg

NYHET
Vestblokka på Torshovhøyden har mottatt igangsettelsestillatelse

Logo_BOIBYEN_2020.png

Vestblokka på Torshovhøyden har mottatt igangsettelsestillatelse (IG) for oppføring av boligbygg. Alle kjøpere har mottatt et informasjonsskriv om videre fremdrift. Vestblokka består av 28 leiligheter med gode planløsninger og private terrasser, i tillegg til felles takterrasse. Det er kun 3 leiligheter igjen i bygget, så vær raskt hvis du ønsker å sikre deg en helt ny leilighet sentralt på Torshov. Leilighetene blir innflytningsklare 3. kvartal 2023.

Rev PBE Vestblokk  kveld.jpg
 

NYHET
De første leilighetene i Kirkegårdsgata 2-4-6 er nå for salg!

Logo_BOIBYEN_2020.png

Prosjektet består av tre sammenhengende bygårder sentralt på Grünerløkka der det er oppført 7 nye gjennomgående loftsleiligheter med god standard, god takhøyde og vestvendte balkonger for de fleste av leilighetene. Videre er de øvrige 25 leilighetene i de samme bygårdene oppgradert med smakfulle grep. Leilighetene har gode planløsninger og gode etasjehøyder.

 

Se de aktuelle leilighetene som er for salg her

Arbeidene ble ferdigstilt i november 2021. Som en del av utbyggingen er bygårdenes fasader, felles trapperom og bakgård oppgradert.

Fasade 3D.jpg
 

NYHET
Sydblokka på Torshovhøyden har mottatt igangsettelsestillatelse

Logo_BOIBYEN_2020.png

Byggetrinnet mottok siste nødvendige igangsettelse den 18.11.21

s56_sydblokk_sør_kveld PS blå himmel2 (1).jpg
 

NYHET
Bo i byen med ny drakt

Logo_BOIBYEN_2020.png

Samme side, men ny drakt! Boibyen har blitt oppdatert slik at du som er på jakt etter en ny bolig finner din drømmebolig på en mer oversiktlig måte! Samme innhold, men ny brukervennlig side for å presentere våre boligprosjekter.

 

Skjermbilde 2021-09-13 kl. 21.06.09.png
 

NYHET
Ledende innen eiendomsutvikling

Logo_BOIBYEN_2020.png

Vi er en samarbeidspartner med høy kompetanse og solid track-record, både for profesjonelle eiendomspartnere og de med mindre erfaring innen eiendomsutvikling. 

 

Scandinavian Development er en ledende aktør innen eiendomsutvikling. Constructive Development opererer innenfor prosjektstyring/ gjennomføring av prosjektene. Vi har under regulering/utvikling ca. 15 prosjekter med realisasjonsverdi på ca. kr 36 milliarder i samarbeid med gode finansielle partnere.

SD helside profil 270x337_conv.jpg

NYHET
Torshovhøyden har motatt igangsettelsestillatelse 

Logo_BOIBYEN_2020.png

Torshovhøyden mottok den 31.08.21 igangsettelsestillatelse for riving av mellombygget mellom Administrasjonsblokka og Høyblokka, samt kantinebygget nord på tomten det det vil etableres en trase og et lekeområde til gleder for de minste. Dette var en milepel for prosjektet.

s56_ext01 dag.jpg
 
Boibyen