top of page

NYHET  2. april 2024

Solgt for 120 millioner i 2024.

Logo_BOIBYEN_2020.png

Torshovhøyden / Kirkegårdsgt. 2-4.

 

Scandinavian Development har hatt en flott start på boligsalget i 2024.  I første kvartal 2024 har selskapet solgt for ca 120 millioner. Torshovhøyden/Høyblokka er 60% nå solgt og innflytting vil skje senest innen november 2024. 

Solgt Q1-2024

NYHET  9. desember 2023

Solgt for 200 millioner i 2023.

Logo_BOIBYEN_2020.png

Prosjektene Boibyen har i salg har solgt for over 200 millioner kroner i løpet av 2023.

Solgt i2023
solgt i 4. kvartal

NYHET  9. desember 2023

Solgte boliger i våre prosjekter 4. kvartal 2023!

Logo_BOIBYEN_2020.png

Det er solgt boliger for ca MNOK 145 – gjennomsnitts pris per leilighet ca MNOK 9,7.

NYHET  6. desember 2023

Siste visning før Jul!

Logo_BOIBYEN_2020.png

TORSHOVHØYDEN. Bli med oss opp og se utsikten fra leilighetene som bygges!
Velkommen mandag 18/12 kl 16:00-17:00

Site visning

NYHET  17. november 2023

Torshovhøyden med mer enn kr 50 mill i salg på én uke!

Logo_BOIBYEN_2020.png

TORSHOVHØYDEN. Over 45% solgt og boliger for over kr 50 mill solgt siste uker! Se ledige boliger i boligvelger her.

45% solgt Torshovhøyden
Estate ann

NYHET  12. april 2023

Scandinavian Development – med forståelse for eiendomsutvikling basert på over 50 års erfaring.

Logo_BOIBYEN_2020.png

Scandinavian Development er en ledende aktør innen regulering, eiendomsutvikling og gjennomføring i Norge. Vi bygger attraktive boliger og kontorbygg på en rasjonell måte med fokus på bærekraft.

Verdikjede

NYHET  23. mars 2023

Fra idé til prosjekt

Logo_BOIBYEN_2020.png

Med 50 års erfaring har Constuctive Develoment detaljert kunnskap og forståelse om prosessene rundt prosjektstyring. Basert på grundige vurderinger skal det taes mange beslutninger, og samtidig vurdere budsjett og kvaliteter, før man velger entreprenør. For å gjøre det hele mer oversiktlig, har Constuctive Develoment valgt å vise sin verdikjede i tre steg.

 

Steg 1: VERDISKAPNING

Steg 2: GJENNOMFØRING

Steg 3: KONTROLL OG OPPFØLGING

Les mer utfyllende om verdikjeden her

Kirkehaugsvaien 2-4 planfoslag

NYHET  23. februar 2023

Kirkehaugsveien 2-4

Logo_BOIBYEN_2020.png

Kirkehaugsveien 2-4, Lysaker. Planforslag til politisk behandling er meddelt komplett og skal oversendes senest 11.05.2023 til politisk behandling.

høy 30%

NYHET  17. februar 2023

God start for Torshovhøyden 2023 med flere solgte boliger allerede i år

Logo_BOIBYEN_2020.png

Høyblokka på Torshov får en beliggenhet i særklasse hvor mange av leilighetene får vid utsikt over Oslo. 40 prosent av boligene er nå solgt og rehabiliteringen av bygget med totalt 65 nye leiligheter er i full gang. Leilighetene selges til fastpris og det er fortsatt mulig å sikre seg en drømmebolig i et av byens triveligste boligstrøk. Her finner du mangfold av butikker og kafeer og ikke minst et flott parkanlegg.

NYHET  20. januar 2023

Innovasjon og nytenking basert på over 50 års erfaring

Logo_BOIBYEN_2020.png

Bøhler Gruppen legger det suksessfulle jubileumsåret 2022 bak seg, og fortsetter med oppgavene med regulering, utvikling og bygging av eiendom sammen med eksisterende og nye partnere.  Macamas tomtebank er på ca. 35 milliarder kroner i relasjonsverdi. Macama sin andel av dette er ca 8 milliarder kroner. I prosessen med ferdigstillelse av regulering vil spesielt tre av våre prosjekter stå i fokus; Kexstaden, Gullaug og Huseby Park.

 

Kexstaden i Kungselv vil bestå av rundt 2000 boliger i tillegg til skole, parker og utadrettet næring på bygulvet. Prosjektet har en fantastisk beliggenhet mot elvebredden, og visjonen i prosjektet er å bidra til å åpne en flott strandpromenade langs Kungselven til glede for byenes beboere.

I Lier kommer Gullaug prosjektet som forventes å bestå av ca. 4000 boliger med stor vekt på småhusbebyggelse. I tillegg vil det etableres et nærsenter, kontorer og servicebygg. Gullaugodden vil utvikles som en liten by med en fantastisk beliggenhet og solforhold med tilgang til fjorden.

På Huseby i Oslo planlegges Huseby Park - et prosjekt med stor variasjon i boligtyper fra romslige 4-roms dupleks leiligheter med private forhager, til effektive 2-roms leiligheter. Prosjektet har en åpen og attraktiv beliggenhet rett over gaten for t-banen og umiddelbar nærhet til friområder og marka.

 

I 2023 vil vi ytterligere forsterke vårt fokus på å bygge gode boliger og bomiljøer, samtidig som vi vil tilstrebe å minimere fotavtrykket på miljøet for å ivareta økologisk, økonomisk og sosial bærekraft.

innovasjon
Huseby

NYHET  06. januar 2023

Huseby Park - forventet orientering til markedet 3. kvartal 2023.

Logo_BOIBYEN_2020.png

Huseby Park har et betydelig utviklingspotensial med en attraktiv beliggenhet med umiddelbar nærhet til gode kollektive tilbud, kort avstand til Nordmarka og gåavstand til Røa der du finner en rekke butikker og kafeer. Prosjektet er under regulering og vil gi mulighet for bygging av ca. 200 leiligheter, og nærings arealer mot Stasjonsveien. 

Scandinavian Development har startet reguleringsarbeidene for utvikling av attraktive og bærekraftige leiligheter. Prosjektstyring gjennomføres av Constructive Development. Begge selskapene i egen avtale med eierselskapet.

 

Se hjemmeside for mer informasjon www.husebypark.no

NYHET  9. desember 2022
Gullaugodden Lier, reguleringsarbeid desember 2022

Logo_BOIBYEN_2020.png

Det er god fremdrift i reguleringsarbeidet og det forventes at KDP (KommuneDelPlan) blir vedtatt September 2023. 

 

Etter vedtatt KDP vil man iverksette områderegulering og detaljregulering på noen felt.

 

Gullaug er et tidligere avstengt industriområde som ligger syd- og vestvendt mot Drammensfjorden. Gullaug planlegges som en av Norges største boligutviklingsprosjekter med stor grad av småhusbebyggelse i tillegg til kontor, næring, nærsenter, skoler, barnehager, sosial infrastruktur med stor vekt på bærekraft.  


Grunneieren er et aksjeselskap med 4 solide og langsiktige eiere. Utviklingsområdet som omfattes av ny KDP er på 800 dekar. Av dette utgjør landbruksareal som er fradelt og solgt ca. 250 dekar.

 

Det planlegges for ca 4.000 boliger og ca 150.000 kvm næringsarealer/kontorer/nærsenter, sosial infrastruktur. Prosjektet har stor fokus på bærekraft. I planen ligger det store og små parker, åpent for allmenheten, strandpromenade, kyststi, badestrand/badeanlegg, servicebedrifter, barnehager, skoler. Området vil endelig tilgjengeliggjøres for fremtidige og nåværende Liunger.

 

Gullaug Utvikling leverer forslag til områdeplan 1Q 2024, og inntil det er fastsatte planer om bygging av ny E134 og renseanlegg vil Gullaug starte med infrastrukturarbeider og områdestabilisering.

 

Gullaug Utvikling har store ambisjoner for Gullaugodden og Scandinavian Development ser frem til første igangsettelse av infrastruktur som bør kunne ha fysisk oppstart i 2024/25.

 

Gullaugodden

NYHET  22. november 2022
Byggestart for Høyblokka er vedtatt

Logo_BOIBYEN_2020.png

Byggetrinn fire, som er siste byggetrinn i Torshovhøyden, heter Høyblokka, og det er nå vedtatt byggestart og entreprenør er valgt. Torshovhøyden består av fire enkeltstående bygg, hvor de tre første byggetrinnene, Sydblokka, Vestblokka, Adm. Blokka bestående av 67 boliger er utsolgt.


I Høyblokka blir det 65 boliger hvor mange får spektakulær utsikt over Oslo. 25 prosent av boligene ble solgt ved salgsstart. Her blir det en stor og frodig felles takterrasse, og prosjektet får direkte adgang til parkeringskjeller. På bakkeplan blir det store grønne fellesområder med en næringsdel som vender mot Sandakerveien.


Entreprenøren Consto Eide AS er allerede i gang med arbeidene, og antatt innflytting er 4. kvartal 2024. Kontraktsummen er på MNOK 210 inkl MVA.


Prosjektet gjennomføres av Sandakerveien 56 AS som er eiet av Orkla Eiendom og Macama. Scandinavian Development har ansvar for ideutvikling og regulering, og Constructive Development har ansvar for prosjektstyring og gjennomføring av prosjektet gjennom egne avtaler.

Byggestart

NYHET 10. oktober 2022
Siste trinn på Torshovhøyden

Logo_BOIBYEN_2020.png

Mye har skjedd siden prosjektet Torshovhøyden ble lansert, men i Høyblokka ser man fremdeles restene etter Lilleborgs hovedkontor. Sagene Avis fikk bli med inn før de 65 leilighetene reiser seg. 

 

I 2018 ble Torshovhøyden lansert. Til sammen skal Administrasjonsblokka, Vestblokka, Sydblokka og Høyblokka romme 135 flunkende nye leiligheter på toppen av Torshov, og allerede er alle leilighetene i tre av fire blokker utsolgt, med flere som alt har flyttet inn. Nylig ble Høyblokka, Lilleborgs gamle hovedkontor, som ruver 10 etasjer over bakken, lagt ut for salg. 

 

I snart fire år har Christpher Lejonberg hos Sem & Johnsen vært eiendomsmegler for prosjektet. 

  • Sydblokka ble ferdig nå i mai, og i vår var det innflytting i de 18 boligene. Neste bygning, den rehabiliterte Administrasjonsblokka, blir ferdig nå i desember. Den har 21 leiligheter, og er tegnet av Magnus Poulsson, som også tegnet rådhuset. Så har vi Vestblokka, som også er ny, og den blir ferdig til sommeren.

 

Så er det den Lejonberg kaller for «Landemerkebygningen». Boligene i Høyblokka ble nylig lagt ut for salg, og etter planen skal man kunne flytte inn om drøye to år. De 65 leilighetene vil bli på mellom 35 og 187 kvadratmeter, med en pris på mellom 4,4 og 19,5 millioner kroner. Det vil også bli bygd en 11. etasje. 

 

Over tid, så er det nok Høyblokka som har skapt mest interesse, men generelt har interessen vært god for hele prosjektet, forteller han:

  • Når du skal selge 135 boliger på Torshov, da ender du med mange tusen interessenter i løpet av årene. Det er kanskje mellom 10 og 20 i aktiv beslutningsfase akkurat nå, men det har vært godt over 10.000 innom. Det er et stort prosjekt med stor interesse, i en bydel hvor det ikke bygges så mye.

Mange av de interesserte er allerede lokale, og bor kanskje i de eldre bygårdene i nærområdet. Det er for eksempel en del eldre som vil flytte til bolig med heis, ifølge Lejonberg. Samtidig er også barnefamilier en stor gruppe. Kvadratmeterprisen vil bli 113.000 kroner, og på bakkeplan planlegges spisested og kafé.

  • Hvorfor vil man bo i Høyblokka?

  • En stor ting er jo den utsikten. Den bygningen er mye høyere enn de fleste bygningene rundt, så du har veldig mye utsikt å hente – ned til fjorden, opp til marka. Det er spektakulær utsikt. 

 

Bli med inn!

Det er altså flere år til leilighetene skal stå klare, men akkurat nå er det et litt spesielt vindu. Ryddearbeidet er nemlig startet, men byggingen kommer ikke i gang før i høst. Derfor kan man nå i en kort periode klatre opp de ti etasjene for å se på utsikten og restene etter Lilleborg. 

For bygget har nemlig stått der siden 1967, og det er ikke lenge siden det fremdeles var kontorer. Det vil man også kunne se etter byggeslutt:

  • Det er jo en verna fasade, uten at alle beboerne i området nødvendigvis er helt enig i den avgjørelsen.

Sagene Avis, med vernehjelm på, våget seg opp til tiende etasje (uten heis): 

S56_sett fra sandakerkryss_sykler_200228.jpg

NYHET 27. juni 2022
Vestblokka utsolgt og dermed er trinn 1-3 utsolgt!

Logo_BOIBYEN_2020.png
Vestblokka, utsnitt.jpg
Vestblokka utsolgt

NYHET 30. mars 2022
Bøhler Gruppen: 50 år med eiendom

Logo_BOIBYEN_2020.png

Erik Bøhler AS ble stiftet i 1972 som en liten byggmesterbedrift med oppdrag innen ombygging, vedlikehold og reparasjoner.

AnnEstate_220x305NY2.jpg
50 år
Kexsatden

NYHET 29. mars 2022
Kex Fabrikken i Kungalv har fått nytt navn: Kexstaden 1888

Logo_BOIBYEN_2020.png

Planarbeidet går i henhold til hovedfremdriftsplanen for Kungalv kommune. Det ble innkalt til medborgerdialog på ettermiddagen 24. mars. 

I Kex Fabrikken i Kungälv kommune nord for Gøteborg er det igangsatt en betydelig regulering/ideutviklingsjobb gjennom Scandinavian Development i samarbeid med Kungälv kommune. Reguleringsarbeidene går i henhold til hovedfremdriftsplanen og vi forventer at planprogrammet vedtas 1. kvartal 2023 med samtidig beslutning om detaljplan. Endelig vedtatt detlajregulering forventes vedtatt i 2024.

Visjon og funksjonsområder les her.

 

Se egen nettsiden her

Strandpromenad och bebyggelse.jpg

NYHET
Boligene i Kirkegårdsgata 2-4-6, 
og Stallen er nå for salg!

Logo_BOIBYEN_2020.png

7 helt nye loftsleiligheter, 25 oppgraderte leiligheter, samt Grünerløkkas kanskje minste enebolig er nå for salg! Flere loftsleiligheter og klassiske leiligheter er allerede solgt!

 

Les hele nyhetsbrevet  her.

Loftsleilighet, oppholdsrom 3D.jpg
Kirkegårdsgt Stalln
Fearnly

NYHET
Fearnley kjøper utviklingsprosjekt på Bjerke - får med Erik Bøhler på utviklingen

Logo_BOIBYEN_2020.png

Prosjektet ligger i Refstadveien 60-74 og skal utvikles til et bydelssenter av Fearnley og Scandinavian Development. Eiendommen har ca. 10.700 kvadratmeter bygningsmasse på den ene delen av en tomt på 5.500 kvadratmeter. Den andre delen av tomten er ubebygget med et vesentlig utviklingspotensial. Dagens leieinntekter utgjør 10 millioner kroner i året. Det var Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen.

 

Last ned Pressemelding under eller se saken på Estate her.

REFSTADVEIEN_3D dag.jpg

NYHET
Bo i byen med ny drakt

Logo_BOIBYEN_2020.png

Samme side, men ny drakt! Boibyen har blitt oppdatert slik at du som er på jakt etter en ny bolig finner din drømmebolig på en mer oversiktlig måte! Samme innhold, men ny brukervennlig side for å presentere våre boligprosjekter.

 

Skjermbilde 2021-09-13 kl. 21.06.09.png
torshov igang
Boibyen
bottom of page